Eftersom att vi inte sålt tvättnötter tidigare och att den information man kan hitta genom att Googla är väldigt skiftande, någon är nöjd och någon är missnöjd … så beslöt vi att göra några egna tester.
Peder som jobbar här hos oss har gjort ett hemma-test, utan trixande och fixande! Det är helt vanliga fläckar från helt vanliga livsmedel ur Peders egna kylskåp som testats. Inga labb och inga kemikalier, bara vanliga ”vardagsolyckor” som kan hända vem som helst.
Hur gick det då till?
Peder har klippt sönder ett påslakan och sedan fläckat ner båda tygbitarna med samma typ av livsmedel och sedan vid samma tillfälle tvättat i exakt likadana tvättmaskiner men med olika tvättmedel, samma standardprogram 60 grader. Ett tvättmedel är ett vanligt tvättmedel för färgade kläder, det andra är TVÄTTNÖTTER.

Så här såg tygbitarna ut från början:

Tygbit med olika typer av fläckar från livsmedel, tvättas sedan med

Test av tvättmedel – tvättnötter

Tvättest, med vanligt tvättmedel.

Tvättest, med vanligt tvättmedel.

Så här gick det med tyget som tvättades med det vanliga tvättmedlet. Rödvin, Curry-ketchup och lingonsylt gick inte att helt få bort med det vanliga tvättmedlet.

 

Tvättest, efter tvätt med vanligt tvättmedel.

Tvättest, efter tvätt med vanligt tvättmedel.

Så här gick det med tyget som tvättades med tvättnötterna. Curry-ketchup gick inte att helt få bort med det tvättnötterna heller men alla övriga fläckar, även rödvinet försvann.

Tvättest, efter tvätt med tvättnötter

Tvättest, efter tvätt med tvättnötter