Idag har vi haft fin-främmande i Såperiet i Siksjönäs!

 

Landshövding, Magdalena Andersson besökte oss för att titta på lokalerna och se hur vi tillverkar VästerbottensSåpa. Vi blev så glada över att fru Landshövdingen ville besöka just oss! Extra ärofyllt då familjens tidigare kontakter med Landshövdingar enbart består i en incident när morfars bror råkade krocka med den dåvarande Landshövdingen och i sin upprördhet kallade Landshövdingen för ”jädra raggare” något han snabbt tog tillbaka då Landshövdingen presenterade sig OCH när han insåg att bilen han krockat med hade registreringsnummer AC1. -Ja, ni förstår att det här är en preskriberad förseelse, det var länge sedan bilarna hade länsbeteckningar på nummerplåten 😉

Idag gick det i alla fall bättre!

Magdalena Andersson visade stort intresse för vår verksamhet och tog sig även tiden att ta en kopp kaffe medan vi fick tillfälle att visa hur vi tar omhand, renar och förtvålar frityrolja till såpa. Andersson tog även en närmre titt på lagret för webbutiken och övriga lokalproducerade produkter.
Landshövding med entourage åkte sedan vidare för att delta i en information om samverkansprojektet Inlandets teknikpark. Där medverkar bland annat Per Lindberg, rektor på Malgomajskolan. Tidigare hade man också besökt GGB, Gruv Grus & Berg i Vilhelmina.

Nämnda entourage bestod för dagen i en delegation från Länsstyrelsen Västerbotten samt från från Vilhelmina, kommunalråd Åke Nilsson (S), ks vice ordförande Annika Andersson (C) och Joneric Halvarsson, utvecklingschef.

 

 

Tusen tack för titten och välkommen åter!