Har man potatis har man allt!

Visst är det så att man kan köpa sig det mesta nu för tiden men det är ändå ”omisterligt” som vi säger här att vara utan potatis. Vi känner oss rika som troll nu när potatiskällaren är full med potatis.
Förr var det ingen lek det här med att ta upp potatis, inte heller det här med att sätta den och rensa ogräs. Nu har vi sådan tur att vi har bönder i byn som kan det här! En av dem, Mattias kommer från Gafsele i Åsele och där mina vänner där kan de potatis!!!

Tyvärr har de nog haft de lite kyligt i sommar de stackars knölarna för vatten och koskit har de haft men ändå inte vuxit till någon extrem storlek direkt.
Men en liten potatis är också en potatis!

Palt

Och ni vet ju vad vi norrlänningar gör av potatis …. Palt såklart!
Det är en myt att det inte går att göra palt på nypotatis – kan man sin sak så anpassar man mängden mjöl och som ni ser: Palt blev det!
Palt serveras (enligt oss) med lingonsylt (från byn såklart) Smör & Mjölk från Norrmejerier och så sirap förstås.

För paltkoket stod FruFura – hennes blogg kan du läsa här!